Margareta Hultman

Prestationsutveckling är något som ligger mitt hjärta nära. Jag älskar att hjälpa människor må bra och finna glädje i att utmana vad som är möjligt för dem. Att utmana sig för att man vill och att samtidigt ha en balans i livet och en känsla av att man själv är den som styr. Det gäller alla områden såsom idrott, kultur och näringsliv.

Själv började jag min prestationsresa inom orientering, längdskidor och skidorientering – redan tidigt kände jag krav på prestation och även om det gick bra för mig fanns där en närvarande rädsla för att misslyckas. Jag tävlade och hade framgångar fram till 28 års ålder då jag slutade på grund av en hjärtmuskel-inflammation. Det innebar en identitetskris för mig att inte kunna vara  ”idrottstjejen, Margareta” vilket jag så småningom kom över men fick under en period svårt att närma mig idrotten igen. Tiden läker mycket och efter några år startade en längtan efter att förstå mer kring prestationspsykologi. Jag började studera idrottspsykologi  för att lära mer om hur man kan hjälpa idrottare att må bra, prestera bra och att förhindra eller hitta vägen ur tyngre perioder. Idag är jag glad att min karriär tog en vändning från mitt arbete som civilekonom till ett yrke där jag fokuserar på människor i utveckling i stället för enbart på siffrornas.

Jag har en kandidatexamen i nationalekonomi och en i idrottspsykologi. Under de senaste åren har jag levt mitt liv i två städer, Zürich och Göteborg. Jag startade 2004 Psykologi Idrott Massage med mottagning på Skatås motionscentrum och har under mina pendlande år arbetat med rådgivning på plats på mottagningen i Göteborg men även via Skype/FaceTime från Zürich. Därutöver har jag  studerat på master-nivå inom psykologi med fokus på coaching och talangutveckling samt jämställdhet och integration inom idrotten, skrivit en magisteruppsats om elitidrottande kvinnors kroppsuppfattning och även läst personlighetspsykologi där mycket fokus låg på jämställdhet och ledarskapsfrågor inom näringslivet. För att få ihop mina olika utbildningar hamnade jag inom sociologin där jag läst ledarskap och organisationsutveckling.

Nu är jag redo att även arbeta på plats i Zürich med både fysiska träffar och fortsatt via Skype/FaceTime.  Jag kommer också att bredda mig än mer mot kultur och näringsliv än tidigare samt även arbeta mer med  jämställdhetsfrågor.

Hälsningar,
Margareta